Vitafarma voor een gezond leven!

Hoogedoseerde vitamine D: 2.000 IE (= 50 mcg) per capsule. 250 capsules voor € 11,95.

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Meer Views

Hoogedoseerde vitamine D: 2.000 IE (= 50 mcg) per capsule. 250 capsules voor € 11,95.

Beschrijving

Gebruiksaanwijzing:
Volwassenen: de dagdosis voor volwassenen is recent gewijzigd en is nu maximaal 4.000 IE vitamine D, echter 1 x daags 1 softgel innemen bij een (vetbevattende) maaltijd in de zomer is normaliter voldoende. In de winter kunt u wel wat extra's gebruiken. Het advies is dan 2 capsules per dag, bij voorkeur tijdens een (vetbevattende) maaltijd in te nemen.
Houd u aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Niet geschikt voor kinderen.


Samenstelling:
2.000 IE vitamine D-3 (cholecalciferol) per capsule. Overige ingrediënten: rijstmeel, gelatine, zetmeel, magnesiumstearaat, sucrose, natriumascorbaat, tiglyceriden met middellange keten, silica, di-alpha tocopherol.


Bewaren:
Bewaar op een koele en droge plaats, buiten bereik van kinderen.


Houdbaarheid:
Tenminste houdbaar tot juni 2020.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,95
OF

Details

 

Vitamine D 2000 IE (=50 mcg) Bevat de meest effectieve vorm van vitamine D, namelijk vitamine D3 (cholecalciferol). Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Waarom Vitamine D?
Zoals verwacht zijn de ADH's en maximaal toegestane doseringen voor vitamine D gestegen. En dat is logisch aangezien hogere doses vitamine D essentieel zijn voor een goede gezondheid en bovendien zeer veilig: op een zonnige middag in juli bijvoorbeeld maakt ons lichaam in de volle zon enkele honderden microgrammen vitamine D aan. Vitamine D, de zonnevitamine, wordt in de huid gevormd onder invloed van ultraviolet licht. Maar dit gebeurt alleeen wanneer de zon hoog genoeg aan de hemel staat, wat alleen het geval is in de zomermaanden én dan alleen tussen ongeveer 11 en 16 uur. Buiten deze periode is de hoeveelheid UV-B te laag voor voldoende vitamine D aanmaak in onze huid.
's Winters wordt er in het geheel geen vitamine D aangemaakt in de huid en zijn we dus afhankelijk van voldoende inname met de voeding.

Toepassingen:
Vitamine D3 2000 IE: Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, draagt bij tot de instandhouding van normale botten, draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren, draagt bij tot de instandhouding van normale tanden, draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor, speelt een rol in het celdelingproces, draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed